שיטת מוח אחד

השיטה משתמשת בידע מעולם הגנטיקה ההתנהגותית והקשר שבין התיפקוד ומבנה הפנים והגוף כדי לזהות את ההכחשות ואת התכונות עליהם האדם לא לוקח אחריות והשיטה מכוונת את האדם להתנהגות הרצויה על מנת ליצור את המצב הרצוי בחייו.


בהכוונה של מבוגרים בשיטת "מוח אחד" משתמשים בטכניקה של "ירידה בגיל" שמטרתה לזהות את גיל הסיבה הספציפי או תקופה בחיים של האדם שהוא המקור למתח הריגשי השלילי וליצירת ההכחשות או האמונות המעכבות. כאשר גיל הסיבה ספציפי מדובר לרוב על אירוע מסוים, חוויה חד פעמית שעיצבה את האמונה שיוצרת את ההתנהגות הלא רצויה וכאשר גיל הסיבה נפרש על תקופה מדובר בד"כ על התקופה שבה האדם התנסה בחוויות שעיצבו את האמונות שמעכבות. השיטה לא רק מזהה את מקור המתח בגיל הסיבה אלא מכוונת לשנות את מערכת האמונות ותפישת המציאות של האדם והיכולת שלו להיות פנוי לבחור ולפעול מנקודת מבט חדשה.


למעשה, השינוי העמוק ביותר שניתן לבצע במערכת האמונות של האדם לפי השיטה מתאפשר רק לאחר שיחרור המתח הריגשי השלילי בזמן הווה ובגיל הסיבה ורק אז המוח של האדם פנוי לעשות את התכנות מחדש כדי ליצור את הבחירה הרצויה. שחרור המתח לפי השיטה מתבצע לפי המוד הנבחר בבדיקת השריר, כאשר כל מוד נותן הנחייה מדויקת מה נדרש על האדם המונחה לבצע כדי לשחרר את המתח הריגשי השלילי ולהעלות את הפוטנציאל החיובי להתנהגות הרצויה.


שיטת "מוח אחד" יעילה במיוחד בשיפור לקויות למידה ולחץ במבחנים, אולם איננו לומדים רק בביה"ס אנו לומדים מכל ההתנסויות שלנו ולכן הגישה יכולה להקל בכל תחומי החיים למשל: דימוי עצמי, השגת מטרות, התקדמות אישית ומקצועית, התגברות על קושי, לקבל החלטות, פחדים ועוד. ההנחייה בשיטת "מוח אחד" מאפשרת שינוי במערכת האמונות, בתפישת המציאות והפרשנות שאנחנו נותנים למצבים בחיינו, תורם להכרה ולהערכה עצמית, מלמד לחיות מעבר למגבלות המעכבות את מיצוי היכולות שלנו. אנו משתפרים בהתאם לאמונה שאנו יכולים להשתפר.

לכן ב"מוח אחד" מטרתנו לעצב מחדש את הזכרון של התנסויות העבר, על מנת ליצור שינוי בתפישת ההווה והפרשנות שלנו למציאות ולפיכך ליצור שינוי חיובי בהתנהגותינו בעתיד.

השיטה פותחה בשנות השמונים בארה"ב ע"י גורדון סטוקס, דניאל ווטסייד וקנדיס קלוואי והודות להם השיטה נלמדת ומופצת בעולם.

 


שיטת מוח אחד

גישת "מוח אחד" היא גישה המתאימה לכל אדם המעוניין לשפר את איכות חייו. בגישת זו משחררים מתח רגשי היוצר או מקבע מצבים לא רצויים בעזרת טכניקות עדינות המגיעות לרבדים עמוקים. כאשר המתח הרגשי משתחרר, האדם פנוי לבחור, להרגיש ולפעול מנקודת מבט חדשה.
 
השם של השיטה "מוח אחד" שאוב מהגילויים אודות תיפקודי אונות מוח ימין ושמאל. השם "מוח אחד" מייצג את המצב האופטימלי שבו אנחנו מוציאים לפועל מתוך מודעות ויצירתיות - כששתי אונות המוח מתפקדות כיחידה אחת. אונה שמאל מייצגת את הצד המעשי את ההוצאה לפועל ועוסקת בעיקרה בעניינים של שליטה בעוד שאונת מוח ימין עוסקת ביצירתיות. אונת מוח שמאל מתאפיינת בחשיבה לינארית וירידה לפרטים ובהשוואות המתבססות על התנסויות העבר. אונת מוח ימין מאפשרת לנו לראות נקודת מבט רחבה ולחשוב באופן מקורי ואינטואיטיבי לראות אפשרויות חדשות , גילויים, לקבל תובנות והשראה. כאשר אנחנו נמצאים במתח ריגשי שלילי המוח שלנו אינו עובד כיחידה אחת ואינו מנצל את כל הפוטנציאל שלו כאשר אונת מוח שמאל לוקחת שליטה ונכנסת למוד של "ברח או הלחם" במצב כזה אנחנו מגיבים בהתאם לדפוסי התנהגות המתבססים על התנסויות העבר שבהם חווינו פחד, כאב ופחד מכאב נוסף. אנחנו מוציאים לפועל ומגיבים על אוטומט ולא מתוך חשיבה על בחירה מתוך אפשרויות. 


כאשר המתח הריגשי משתחרר יש לנו גישה לחשיבה הלוגית של אונת מוח שמאל כמו כן ליצירתיות של אונת מוח ימין, אנחנו מחזירים לעצמינו את היכולת לחשוב על אפשרויות נוספות ולפעול באופן רגוע ויעיל להשגת מטרותינו.
גישת "מוח אחד" מתמקדת בזיהוי מתח ריגשי ושיחרורו. מה שמייחד את הגישה הוא הדיוק המירבי הן בשלב האיבחון והן בשלב השיחרור. הכלים של "מוח אחד" שבאמצעותם מסבירים את מהות הנושא הם: הברומטר התנהגותי והמשוב מהגוף - בדיקת שריר ומשום כך הגישה מוגדרת כחינוכית ולא כטיפולית.


לאורך כל המפגש בשיטת "מוח אחד" משתמשים בבדיקת שריר המבוצעת באמצעות לחיצה קלה על שריר מסוים של הנבדק.  בדיקת השריר יחד עם כלי נוסף של השיטה - הברומטר ההתנהגותי - מאפשרים לזהות את המתח הריגשי השלילי ואת המצב הרצוי אליו האדם רוצה להגיע וכך באופן יחסית מהיר ומדויק בלי יותר מדי דיבורים מגלים מה האדם מרגיש כרגע ולאן הוא רוצה להגיע בבדיקת השריר, משתתפים כל רמות המודעות של הנבדק - הגוף, המודע ותת המודע שלו מה שמאפשר זיהוי מקור ההכחשות והרגשות המודחקים באופן מיידי כמעט, ומבלי שהאדם יצטרך לדבר על עברו.


 


Share by: