הנחיית הורים

הנחיית הורים

הקשיים שאנחנו חווים בחיים דוחפים אותנו לחולל שינוי ולצמוח. האתגרים נועדו ללמד אותנו את שיעורי החיים. אנחנו קודם כל ישויות אור שעוברות חוויה בגוף פיזי, והלמידה מתרחשת במישור של מערכות היחסים. הנשמה בוחרת את ההורים כדי לבנות לעצמה גוף ואישיות שיאפשרו יצירת אתגרים ללמידה. הקשר בין הורים וילדים הוא אלוהי. לצד הקשיים והאתגרים הארציים שגורמים לנו להרגיש כאילו מדובר בשני צדדים נפרדים, קיימת אחדות, ואת האחדות הזו אנחנו ההורים צריכים ללמוד. ילדי העידן החדש הם מורים, שמלמדים את ההורים להיזכר באלוהי וביצירתי שבתוכם.


את ההיזכרות שבאלוהי וביצירתי שבנו כמו גם את הכרת האחדות, אנחנו לומדים דרך התנסויות שהן על הספקטרום היצירתי-מעשי. בתוכנו יש צד מעשי וצד יצירתי. כשהגענו לעולם היינו יצירתיות טהורה ועם התבגרותנו הפכנו להיות מעשיים. הצדדים השונים משתקפים גם במבנה הפיזי שלנו, במוח יש לנו שתי אונות – ימין ושמאל, והן אחראיות על התפקוד היצירתי והמעשי. כשהצדדים שבתוכנו עובדים בהרמוניה כ"מוח אחד" אנחנו יכולים להוציא לפועל את המהות הפנימית.


הצדדים השונים שבתוכנו משתקפים גם במערכת היחסים עם ילדינו. הילדים שלנו הם יצירתיים יותר מאיתנו והרבה פחות מעשיים. צד יצירתי מפותח וצד מעשי-ביצועי שאינו מפותח ומיומן, עשויים להביא את הילדים להתנהגות שעלולה לעורר אצלנו כעס או מתח – התנהגות שמאופיינת בספונטניות, אימפולסיביות, אי משימתיות, חוסר אירגון, העדר תחושת זמן וכדומה. הלמידה שלנו היא לקבל את היצירתי בתוכנו על ידי בחירת תגובה הולמת מתוך אהבה גם מול התנהגות כזו.



באילו מצבים ההנחיה יכולה לעזור?


הפרעת קשב וריכוז, התקפי זעם, חוסר שיתוף פעולה, סרבנות והתנגדות, ODD, אלימות מילולית או פיזית, דחיינות והימנעות, פחדים וחרדות, אילמות סלקטיבית, רגישות גבוהה, דיכאון, קשיי הסתגלות למסגרות, OCD, קושי רגשי או התנהגותי של ילדים עם צרכים מיוחדים, הפרעות שינה, הפרעות אכילה, הרטבת לילה.




מה מקבלים בהנחיה?

  • גישה חדשה שתאפשר לכם לכעוס פחות ולהיות יותר בפוקוס על מטרות חינוכיות
  • הבנה של הסיטואציה והקושי מנקודת המבט של הילד  
  • כלים פרקטיים ומיומנויות הוריות חדשות שיעזרו להוביל תהליך חינוכי וליצור שינוי
  • תכנית התערבות מותאמת אישית לפי דרישה
  • ליווי ותמיכה לאורך תהליך השינוי  
  • כלים לפיתוח מודעות - איך להיות רגועים יותר ולהכניס קלילות להתנהלות היומיומית


על תהליך ההנחיה:

שלב ראשון

בפגישה הראשונה (בקליניקה או בזום) אני רוצה לשמוע מכם מה מביא אתכם אליי, מהם הקשיים שאיתם אתם מתמודדים. בשלב זה חשוב לאסוף מידע ולחוש את המצב עם הכלים הרוחניים שלי. בפגישה הראשונה אני מנחה אתכם וייתכן שפגישה אחת תספיק, תלוי במצב ובמקרה.

שלב שני

איסוף מידע נוסף ומעקב אחרי ההתנהגות שיש לשנות, לצד פיתוח המודעות שלכם לגבי התגובות ההוריות ושיעור החיים שלכם בתוך הקושי. אני אעביר לכם ידע וכלים כדי שתהיו מוכנים לשלב הבא של השינוי. בשלב זה, מחליטים אם רוצים תוכנית התערבות לשינוי התנהגותי (לפירוט על תוכנית התערבות לחץ כאן). יש מקרים שבהם לא נדרשת תוכנית התערבות וכמה פגישות ליווי והנחיה מספיקות לגמרי.

שלב שלישי

יישום ההנחיות ליצירת השינוי ההתנהגותי והרגשי. אם יש תוכנית התערבות זה יהיה שלב הזנקת התוכנית. אני מלווה אתכם ותומכת בכם כדי שהתהליך יצליח.


על הכלים שבהנחיה:

גישת ניתוח התנהגות

גישת מוח אחד

העברת מידע בתקשור

הילינג לאיזון אנרגטי רגשי

קלפי סגולה

קריסטלים

תוכנית התערבות לשינוי התנהגות בסביבה הביתית


כמה זמן אורך התהליך?

תהליך ההנחיה הוא קצר מועד.

 

איפה זה קורה?

נפגשים בזום או אצלי בקליניקה בתל מונד.



  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
לקביעת הנחיה
Share by: